Monday, 5 December 2011

CUTI SEMESTER DI BANGI !

lama gila tak update blog, saya student kann . busy dengan class petang training hoki. nak update blog tapi cem busy sikit lah. takde masa yg sesuai bagi aku blog nie tempat aku bercerita selain kawan2. so share dgn korang smua yg terbaca blog kita nie. okay sekarang baru laah rasa free sikit. boleh laah bercerita.


LAST PAPER FINAL EXAM 24/10/11 microeconomic , abis paper pukul 4ptg terus pegi rumah hasliza girlfriend kita laah. haha. packing barang2 dia, masa packing barang2 dia boleh pulak kitaorg gaduh sebab barang dia banyak cem ta muat lah naik kereta kancil aku tu. aku kata muat , dia kata TAK -.-''
dia suruh aku balik bangi dulu then nak suruh kak aisyah ' kakak ipar ' ambil dia ngn barang2 dia esk tu. MEMANG TAK lah kan nak tinggal dia sorang2 dkt rumah. rumah 2tingkat pulak kann. selalu aku ada teman kan dia , tapi haritu dia suruh aku balik bangi dlu. err tak tak . awak tu perempuan. so kiteorg cem gaduh laah kann. err dengan lappy aku lagu hindustan bergema satu ruma. memang cem err tale cita lebih2 nie okay .

25/11/2011 sampai bangi dalam pukul 4 pagi , jumpa kawan sume nk bercerita , lama kan tak datang bangi. then cerita tak sedih ada cerita sedih ada. so terima jelah , lepas dgr cerita sedih charge lappy terbakar ! walawehh , wa baru je na update blog malam tu. dah la dgr cerita sedih lepas tu charge lappy meletup. dugaan betul laah , sminggu tak buka lappy sumpah rindu haih -.-

okay 2,3 hari lepak lepak kan bosan duduk rumah. pegi laah minta keje dkt esso bangi . interview 3hari lepas tu. DAPAT dohhh . tapi aku tak pegi punn. malas gila kott -.-'
masa study tertunggu tunggu hari cuti semester, bila dah cuti bosan pulak. selama dkt bangi byk kenangan suka duka dengan budak2 rumah dekat bangi nie. btw aku happy dengan korang, even susah macam mana pun kita tetap ta separate. tak penting kan diri TAK KUTUK BELAKANG. terkutuk tu halal jelah kann.

six people housemate at bangi :)


abang sulung jatuh kepada harry ritter blood ! :D



abang kedua: Muhammad fawwaz :)


arab abg ketigak :)


muhd farhan kawan dari form3 sekolah menengah sampai sekarang
kawan terbaik


faizal fauzi abang muscle 


nadzmi khairuddin atau jemek +-+



im enal amer adik bongsu degil na mampuiihh HAHA



so , dorang nie lah yang selalu aku lepak dekat bangi.
sepanjang cuti sem nie melepak jelah dengan budak budak nie.

banyak lagi cerita , tapi malas na cerita lebih lebih , nanti ada yang terasa hati or sakit hati dengan kita. saya tak suka gaduh gaduh nie. lagi lagi pasal benda kecil cemnie. manusia pasal terasa pun boleh gaduh kalau korang nak tahu. so sampai sini jelah eh. thanks stalk :D


Wednesday, 12 October 2011

tiga hari ! majlis sukan politeknik MSP di seremban :)

hari khamis jam 5.30p.m kami bertolak dari politeknik ke seremban , dalam pukul 8.00pm kami sampai seremban. seterusnya kami ke kedai makan berdekatan dengan stadium, bg memudahkan lecturer kami pergi meeting pasal jadual perlawanan pada pukul 9.00pm. setelah selesai smua dalam pukul 10.00pm kami bertolak ke hostel D ARK senawang.

pagi tu awal2 pagi kami bangun utk ke stadium training hoki. then nie gbr pertama , exclusive hanya di blog :D

hari jumaat : 8.00AM


gbr kedua bersiap untuk turun training :D

haa tudeaaa !


okayy , dua tu jelaah gbr masa hari pertama di stadium hoki seremban, then turun training. pehh , hitam muka lahh kan training pagi2 smpi pukul 11. tapi takpelahh , bukan selalu pun nk kena panas. sekali sekala :)
then, abis training. kiteorang balik semula ke hostel , makan laah dkt kedai makan dkt bawah hostel tuu. hostel dia cem ruma kedai aw. sbb tu ada restoran dkt bawah hostel tuu. makan2 dkt situu. balik hostel then tido. masa tido dorang main amik amik gbr pulakk.

nak tgk ? err taya kott.
                                                                             HODOH !

jam 3.30Pm kiteorang bertolak dari hostel ke stadium , first game niee ! hee :)

haa . gbr nie first game before na lawan dengan politeknik muadzam shah !



gbr pasukan hoki politeknik sultan azlan shah !
mana 1 saya ?! :D

angel :)
gambar yang atas nie before lawan politeknik muadzam shah.
kami menang 2 gol berbalas 0 :)



hari sabtu pulak. 8.00AM

kami bangun pagi2 pukul 6.00AM. siap siap sume. dalam pukul 6.30AM keluar dari hostel untuk ke stadium !

OMG ! SANDLE LINE7 aku ! hilangg ! bukan slipper aku je yang hilang. tapi semua sliper player hoki PSAS hilang ! WTF kan pencurik tuu. sliper pun nak curik. oleh sebab tade sliper. kiteorg berkaki ayam ke stadium. 
sape laah sabotaj kitorg. dah macam orang asli dah jalan ramai2 tak pakai sliper  -.-''


okayy , game nie kiteorg menang 3 berbalas 1 ! dengan politeknik port dickson !
tgk tuu ! sempat lagi peace , haha. mmg game nie cem tade ape2 je. tak nervous langsung :D
abis game nie kiteorg pergi kedai runcit abah. beli sliper jamban. sliper aku warna pink ! haha
guna duit elaun. tapi sayang gila kott dkt sandle tuu. sbb simple tp kemas .

haa , warna pink tu sliper baru akuu ! beli dkt kedai runcit abah. di senawang, seremban. jgn curik lagi.
nt aku buat cem gbr dkt bawah nieee.


takkan laah nak kena buat macam niee kann, sabar jelahh . pencuri sandle kau akan terima balasannya nt :(

huhh ! takpelaah kann ujian bak kata cik rohaida lecturer saya :')
hari ahad : 8.00 pagi :)

semi final dengan politeknik tuanku sultanah bahiyah, kedah ! kami menang 1-0. fuhh . susah betul nak menang dgn team niee. kuat semacam doee.
masa bertolak tu ada budak2 pengakap. sekolah rendah . salam kiteorg macam laah kiteorg nie artis. HAHA haaa , nie gbr budak2 tuu. tak cukup dkt luar bas. dkt dalam bus pun still bagi sokongan dkt kiteorg. thanks adik2 xD

yang adik hujung sbelah kiri sekali tu siap tadah tangan doakan kami. gigi dia tade sangat. comell :D


tu laah budak budaknyaa . comel bukan xD

final game pukul 5.30petang 

stretching

final game kalah 1-0 dengan politeknik kota bahru, kelantan.
so, team politeknik sultan azlan shah kami dapat no.2 :)

lepas abis game,balik hostel then siap2 sebab cik rohaida cakap, dapat masuk final. cik belanja 
NASI ARAB !

NASI ARAB DAMSYIK

seriously sumpah sedap !!
berkali kali tambah bagai na pecah perut pun still rasa nk tambah lagi. haha xD


haa , yang tolong cuba na suap kan saya tu cik betty :)


baju biru niee cik rohaida

memang berpuas hati sangat laah makan dekat NASI ARAB DAMSYIK nie. walaupun mahal, tapi nasi dia , ayam dia, kuah dia air dia. perfect ! memang sedap. nasi dia panjaaannng :D
biasa laah beras TAJ MAHAL, kalau ada rezeki memang nak datang lagii makan dkt sni. jum laah sape2 xD


begitu laah cerita aku selama 3hari di seremban. suka dan duka. hilang kasut. kalah menang sume jadi kenangankuu. tak bole bla ayatt. tapi memang best laah kaan dkt sana. and oleh sebab menang team kiteorg layak ke divisyen1 and bulan 12 akan ke JOHOR BAHRU , tunggu yea orang johor . masak sedap2 :D

and lastly ! thanks stalker xD

Saturday, 8 October 2011

fakes :)

assalamualaikum,
post kali nie pasal fake okayy. haa . korang sendiri pun tahu mcmana orang fakes and orang tak fakes. dari wall dia pun kita dah bole npk dia fakes ke tak. dkt wall dia takde punn friend or kawan dia yg wall dgn dia ajak pegi jumpa di mana2 or event apa2. korang faham kann, ape yg aku maksud kan nie?  semua tu takde! so boleh npk dia fakes dkt situu. setakat hari2 kau updates status pasal kau buat keje then tade org coment cem mmbe kau sendiri yg keje ngn kau pun tak coment. npk sgt laah kau fakes lagii.



okay, yang kedua npk sangat kau fake gbr kau sikit sangat . dah gbr gegirl or boboy dari negara mana laah kau bedal. asal npk muka cem melayu plus handsome. memang kau ambil buat Default picture kau en. nak kata kau pandai tipu orang memang korang pandai, tapi dengan aku tak kott. setakat niee five people dah terkantoi fake dgn aku setelah aku korek korek sume. so takpayah laah nk kawan dengan aku kalau korang fake. benci doe kene tipuu. sape tak benci ditipuu en. aku memang tak suka ditipu dari segi ape punn.

so bagi gadis gadis yang fake diluar sana yang add aku tuu enn. baik korang  cancel request jelahh. and bg korang yg tga fake and sedar diri tu fake and still ada dlm friend facebook , twitter cepat cepat lah unfriend dgn aku. atleast kau yg undur diri before aku remove kauu. sbb aku tak mara korang fake sbb korang mmg mcm tuu, nk letak gbr sendiri ''malu'' err tak baik lahh kann na kata lebih2. sendiri ingat sendiri faham , . tp kenapa nk malu dgn wajah sendiri. kalau malu, jgn laa berkecimpong dlm arena sosial IT nie laah kawan . aku buat facebook sbb na jumpa balik kawan2 lama aku. bukan na jumpa orang fake cem kau lahh sayangg. so , kalau na boyfriend ke ape. biar jumpa dpn2 bukan facebook. kalau dkt facebook pun , deal utk berjumpa supaya tak tersangkut dgn minah2 fake . err menyampah sampah aku doe ngn korang niee. bukan sorang dua kantoi fake ngn aku. banyak kott. so aku ta larat laa na marah2 . renung renung kan dan selamat beramal :)

Friday, 30 September 2011

POLIS BANTUAN ! grr

5.30P.m aku parking line kuning di ktm tanjung malim , datang laah seorang pacek tua na mampus sound aku, kau tak amik lesen ke, dkt sni takleh parking. then aku jawab sukahati aku laah kereta aku. then dia masuk kereta. aku pun masuk lah kereta.

 then dia cem tunjuk tangan apetah cem tak puas hati dengan aku. aku pun keluar laah kereta, aku ckp laa ape yang kau tak puas hati lagi ! saman aku bayar laah wehh ! then dia kata okay. tggu aku pggl polis. aku ckp panggil laah. dia panggil laah polis bantuan yang ada dkt ktm tga kutip tiket,


NAK DIJADIKAN CERITA !  polis nie datang dkt aku macam samseng jalanan terus sound aku maki aku minta lesen. fuhh . gengster tuu. wa sudah panas doee then terus bla masuk bilik dia. dlm 3minit dia tak keluar dari bilik dia, aku pun masuk laah bilik dia !
aku   : bro, lesen ic aku mana ?
polis  : kau duduk dulu.
aku   : aku taknak duduk. kau bleh buat ape.
polis : kau duduk aku cakap !
aku  : aku kata taknak , taknak laah pehal nk paksa2 aku niee. bg balik lesen dgn ic aku !
polis : "jeritan sekuat hati sambil tumbuk meja" kau apehal kurang ajar niee ?!!!
aku  : bro ! kalau berani tumbuk aku laah ! kau dah jatuh kan air muka aku maruah aku depan orang ramai     kau nak aku hormat kauu .pegi mampus lah !! aku terus bla pggl kawan aku 'paan' then aku masuk balik dlm office dia.
aku : wehh polis ! kau nk saman , saman laah cepat ! aku nk balik kampung dah niee. setakat seratus dua geli2 laah doe na bayar. (saje nk bagi dia panas dah menyampah sampah aku tgk polis tu) grr -.-'
polis : ''call sape ntah ''  kau buat saman parking. RM100.
aku : kau nie memang polis takde adab !
polis : merenung tajam ke mata kuu. grr -.-
aku : kau jerit jerit dkt luar smua org tgk aku doe ! beradab sikit. nk saman, saman jelaah. takpayah nk jerit2. org lain kena saman jgk tp takde jerit2 macam kau ! lain kali beradab sikit. jgn igt kau polis kau boleh buat sesuka hati !
polis : Ooo ! ko pikir malu maruah kau jelahh !
aku : ehh , kau yang maki akuu ? maruah kau pulak jatuhh ? (ketawa sinis) -.-'
polis : bayar RM100 then aku bg balik lesen dgn ic kau.
aku : bagi balik lesen dengan ic aku laah wehh. aku cakap elok2 niee.
dah berapa kali aku mintak niee. takan kau nk suruh aku melutut dkt kaki kau baru kau bagi lesen dgn ic aku?
memang takk laah. cpt , lesen ic aku.
polis :diam jee.
aku : kau amik lesen aku, kau buat perkasam ye dokk . bodo ! aku terus bla dari situ dah terus balik ke seri manjung tanpa lesen dan ic dengan hati yang panas. grr -.-''

polis bantuan hoii. tolong laah hormat sikit orang awam. maaf sebab kurang ajar dengan kau, memang aku dah panas gila babik tgk muka kau smlm. kalau kau debik aku smalam . memang sumpah aku takkan mengalah even ape pun jadi. kalau pun aku kena belasah dengan kau. tapi aku sumpah aku takan mengalah. selagi aku boleh bangun , aku takan kalah ! tapi nasib semalam kau tak terima cabaran untuk tumbuk aku.
kau pun dah dua dlm 30an je aku tgk, bwk2 bertaubat tak lama lagi na mampus dah kann.
lesen ngn ic aku tu nanti kalau rasa dah bosan pegang. bagi laah balik ehh. ee panas aku ngn kau ! bodoh !

Thursday, 8 September 2011

lawatan sambil belajar di karangkraf, shah alam.

assalamualaikum pembuka bicara. cewaahh . haa niee na habaq maii niey kali kedua chek update blog.
sorry yee sy bukan laah kaki bercerita sangat na update hari2 dkt blog. cem susah je. tp nie pun sbb dah bosan sgt tgk blog mcm niee je . so, ape salah nya update blog bg korang yangg suka stalker aku tu tahu ape yang aku dah buat and akan buat esk lusa dan selamanyaa :)


huh , gbr nie masa kiteorg baru sampai and tga jalan nk pegi dkt office karangkraf. menuju kejayaan :)
fyi , nie rey ban aku tahuu. baru beli and first time cuba utk pakai. org kata okay . so layan jelaah. aku pakai pun time na drive je. sebab panas and silau kann. so layan jelah rey ban niee . hee
okay . balik kepada cerita lawatan tu haa.

07/07/2011 semalam laah aku pergi karangkraf.. bestt jgk laah tp lenguh kaki berjalan dkt dalam office , kilang . besar jgk lah. tak larat na jelajah. kiteorg dpt malajah free. G3 , REMAJA , YEZZ dan majalah KLIK.


okay , gbr nie pulak dkt sebelah karangkraf mall. dari kiri farisz. housemate aku. sape nak ? angkat tangan !haha. . yang sebelah aku tu name dia adib nadzim. dia adalah orang yang terbaik jgk dkt class aku tuu. hati dia mulia bebs. baik ahh kalau jadi kawan korang. 'introduce kawan2 :)


dari pagi kiteorg ta makan ape2 lapar. nasib laah dorang sedia kan makanan.
mee goreng dgn karipap :D


hah , TUDEAAA heh makan dekat meja VIP pulak, yang tudung merah tu lecturer pengiring. single lagi bebs. nak tak ? haha . sukasukihati je nk bagi cemtu jee. ngorat dlu laa . sbelah tu nama dia farid housemate aku. mahal disisi perempuan. dia ketua rombongan.kerusi kosong tu kerusi kakitangan karangkraf tga on the phone dgn sape tahh.sorang je yang jadi apetaah na panggil. 'penerangan'' eh ?

gbr atas tu namanya faris, housemate aku jgk. paling handsome dalam class aku. ramai gegirl puji puji dia :D
selepas makan makan tu kiteorg shoping buku buku majalah yang ada dkt karangkraf mall tu.

abis je shoping bas politeknik pun sampai untuk ambil kiteorg untuk ke bukit beruntung kilang keropok lekor.

sampai je dkt situ kami diberi penerangan then dia suruh pakai cemtuu . kelakar doe. tapi lame2 dah biasa sbb smua kena pakai. haha :D


haa , TUDEEAAA . budak budak class smua kena pakai. berbau sikit laah tempat niee yelaah tempat proses ikan kann. dekat situ dorang bgtahu cemana na buat keropok lekor sume. dorang bagi makan otak otak free. sedap jgk . dah abis je cakap2 sume dorang bg cenderahati. keropok ikan. yang goreng jadi besar tuu. sedap baru je petang tadi goreng.
so lepas abis je lawatan terakhir niee. kiteorg balik politeknik sampai tepat jam 5 petang.

today 08/09/2011 aku tak pegi class AKPK dgn ENTREPRENEURSHIP sebab penat sangat. aku tahu kawan2 yang lain pun penat. tp sedang mamai diulik mimpi aku tak sedar jam hp bunyik sume. roomate aku muzammil pun syiook je tido. layan jelah . pukul 11 baru bangun. so today aku tak pergi class :D

so itu sahaja laah cerita yang aku boleh cerita dkt blogger aku niee.
susah jgk update blog. tp best masa menaip dan bercerita sumee. bestt.
 akhir kata thank you sebab sudi stalker enal.
enjoy it :)

Sunday, 28 August 2011

TIBA-TIBA HARI RAYA SEMUA INSAN BERGEMBIRA lalala~ :D

assalamualaikum kawan blog. cehh . padahal sorang je kawan blog -.-
lama sudah tak update blog, dah bersawang bak kata 'lecturer'' blog kita. huhh, nie tga online nie alang alang na update laah status pasal raya. raya kali nie takde shoping shoping duit semua dah abis dekat kreta. kreta rosak haritu 13/8/2011 kena laah RM400 . rabak duit aku -.-''
so, balik kepada cerita RAYA tahun nie aku tak beli ape2 punn. pokai dah. nak mengharapkan duit raya memang tak lah kan sebab dah besar. so tggu PTPTipu lepas raya nie. dah tak larat jadi orang miskin :'(


okayy , stop mood mood duit rabak ,miskin sume sedih sedih tuu . RAMADHAN kali alhamdulillah PUASA PENUH, masih tak tinggal . alhamdulillah segala ujian dan dugaan di bulan ramadhan atau bulan ogos ini dapat aku tangkis dengan penuh kesabaran. ujiannya seperti kereta rosak, lecturer gila -.-'
bangla buat hal dkt chowkit lagi sikit nak kasi habis. tp bulan ramadhan ! sabarr ! tiada maaf buat bangla bangla diluar sana I HATE YOU BUSUK !bangla nie mmg kurang hajar sikit -.-''
dugaan yang lain seperti kawan2 makan dibulan puasa dan mempelawa lagi siap tapi kesabaran yang kuat tidak mungkin tumpas dgn secebis nafsu sarakah :D
amin amin ~

Mood sedih kembali kerana ingin memohon maaf kepada semua kawan kawan yang rapat dengan saya dan ex-girlfriend and  siapa siapa laah yang pernah terasa dengan saya yang pernah disakiti hati oleh saya ampun maaf dipohon . saya manusia biasa yang biasa melakukan dosa , saya juga tak perfect. kadang2 cem termarah terkasar bhasa dekat korang. then korang terasa pulak kann. ampun kan saya please ?   :'(
korang memang terbaik, korang kawan paling baik.

KEPADA kawan kawan facebook semua, saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA saya ucap kan kepada anda anda di luar sana tuu. moga lebaran kali ini dilimpahi rahmat oleh yang maha esa. maaf kan saya andai terkasar bahasa tegur tak kena tempat. terkutuk belakang ke. terupdate status membuat anda smua terasa dan memari saya, maaf kan laah. kita semua kosong kosong 0-0 okay ? tiada dosa antara kau dan aku. hanya dgn allah s.w.t :)


okayy , esok saya dah pulang ke desa di kampung bota kanan, tahu ? then tgahari tu pulak pergi parit buntar raya rumah tok sbelah abah. rindunya raya masa kecil2 dlu kan. pergi raya ruma org. kumpul duit raya lps tu beli kereta control >.<
sekarang dah besar tak boleh dahh. hee. btw hati hati balik kampung tu. drive carefully okayy ?


maaf kan saya eh kawan kawan. saya sayang korang smua sayang sangat tahuu. itu sahaja laah dari saya pada akhir ramadhan ini. harap ampun kan dosa saya yee.
dan saya baru belajar blog. memang huduh sikit laah blog. nt sy belajarr buat blog bg lawa lawa korang jgn jeles pulak. hee :D


Friday, 1 July 2011

asslamualaikum, saya budak baru belajar blog. klu salah silap tolong tunjuk kan :)