Sunday, 14 October 2012

ENAL AMER SUATU KETIKA DAHULU :')

ASSALAMUALAIKUM :)

hampir 10 bulan aku membiarkan blog bersawang tanpa ada sebarang update , kerana aku busy dan macam macam dugaan yang perlu aku tempuhi sepanjang  practical di unit kemasukan  & rekod kptm,bangi. abai kan yang itu, kerana blog kali ni bukan nk cerita pasal kejadian malang, tapi blog kali ni bunyi dia 

setiap gambar ada ada cerita
 dan 
disini aku selitkan cerita aku suatu ketika dahulu .  

pastinya gambar gambar itu adalah gambar yang mempunyai cerita lama yang pasti mengingat kan aku pada seorang kawan , ex girlfriend dan sesiapa yang pernah kawan dengan aku.

bertema kan cerita lama, so aku selitkan gambar lama aku suatu ketika dahulu 
exclusive hanya di enalamer.blogspot.com :)

haii , my name is enal amer bin mohammad roffie. yess im enal amer yang dulu kecik kecik comey comey molek molek tu. tak percaya ? haha
 shuttt ! jangan gelak tengok gambar saye niee.
im adik ! 15 years old. disini saya nak cerita mengenai diri saya suatu ketika bergelar budak kecik. 

ceritanya bermula di bawah

sebelum aku berpindah ke seri manjung , aku tinggal di shah alam dan bersekolah di highschool setapak,  TAHUN 2007 
aku mula berpindah ke seri manjung kerana parent devorce, hari pertama aku di seri manjung, aku sibuk mengurus kan pendaftaran aku ke sekolah menengah seri manjung.
setibanya aku di dalam kelass , suara pertama yang kedengaran adalah suara budak setan 
'MUHD FARHAN'. dia jerit dalam class yess ! SETAN BARU MASUK KELAS KITA ! HAHA. SANGAT ERR je aku time tu . sabar je -.-''
aku mula hidup tanpa seorang bapa di seri manjung, kadang2 bila aku join family day or lepak dengan family kawan2 aku yang mempunyai bapa , jujur aku cakap aku menangis SORANG2 tapi masa form3 form4 dulu lah kerana aku jeles tgk kawan kawan mempunyai ayah. ayah hantar pegi sekolah. yang paling aku sebak ketika aku berada di politeknik , abah tak pernah sekali pun menjejak kaki ke politeknik utk melawat aku.
hari pendaftaran politeknik ,  hari pertama ketika mak hantar ke hostel dan mak balik. aku masuk bilik roomate aku takde. aku kunci pintu lepas tu aku nanges sorang. lepas nanges aku telefon mak tnya mak dkt mana dah. tiap tiap minggu aku balik masa sem1 dulu. rindu dkt mak. tp lepas menyesuaikan diri dkt kolej alhamdulillah.
walaupun aku tidak mempunyai seorang ayah 
TAPI
aku bersyukur kerana masih mempunyai seorang ibu yang kuat mengalah kan seorang ayah yang melahir kan aku menjaga aku sehingga besar , mencari rezeki yang sanggup bersusah payah utk melihat anaknya senang dan berjaya. engkau lah ibu dan engkau lah ayah.

gambar gambar di bawah nie jangan ada tanggapan negative smua gambar di bawah adalah gambar under age ! 18tahun ke bawah :)

gambar pertama !
aku dengan MUHD FARHAN . cerita mengenai gbr ini berada di bawah gbr :p

jangan gelak tgk gambar nie yang telah di edit oleh si farhan nie abis ada tanduk dkt kepala aku
gbr nie masa kami tingkatan 3, budak budak baru nak up lah kan kata mak hayam.
kami jalan jalan dkt ipoh parade mall , beli beli belah sikit. main bowling.
ni lah kali pertama aku sampai ke ipoh parade mall sebelum aku berpindah di seri manjung,perak aku tinggal di shah alam dan bersekolah di highschool setapak, duduk hostel lah kan weekend outing masa zaman sekolah dulu dulu dkt SOGO, PERTAMA KOMPLEKS. panjang kan rambut aku berbeza dengan sekarang, banyak perubahan yang korang telah npk dengan enal amer yang sekarang. ke takde beza ? HAHA

gambar yang kedua adalah gbr dekat sekolah :)
kawan kawan kelas tengah mengecat. aku melepak dengan 
seorang kawan di kelas kosong, bergambar , menyanyi dan lain lain. hihi :p
bila tengok gambar nie , senyum sorang sorang.
rasa nak balik masuk sekolah macam dulu dulu.
rindu jugak dekat rambut yang panjang macam nie tapi kekurangannya harus
ke SALON dah macam MAK HAYAM kena jaga rambut bagai -..-


gambar ketika tingkatan 3 di edit oleh my ex girlfriend.
gambar nie masa sy tingkatan 3 dulu, couple dengan adik ex girlfriend muhd farhan !
nama dirahsiakan :)


gambar nie ketika di Tingkatan 4 
Dating dengan NADIAH MADIHAH ex girlfriend saya :)


dating dengan nadiah madihah ex gf saya di rumah OPAH dia di 
sitiawan perak. masa nie makngah dgn pakngah keluar pegi mana
ntaah. lepas tu kami duduk berdua je dkt rumah opah macam tak sedap pulak
so kami keluar laah jalan2 dkt luar rumah makan coklat. tgk tu dkt tangan ada coklat ! 
tapi tu semua tinggal kenangan  kawan kami selama 3 tahun
couple - break couple smula dan break dari saya 15 thn hingga lah 18tahun
tapi kami tetap berkawan macam biasa cuma sayang tu takde lah macam dulu :)


gambar ketika berada di tingkatan 5 menghadiri hari merentas desa SMK SERI MANJUNG,PERAK

nampak tak budak degil , kawan kawan semua pakai baju sukan sekolah.
aku selamba derrk je pakai baju putih, dengan takde geng pakai baju putihnya
SELAMBAA ! HAHA :D
kurus gila time ni berat badan 45kg berbanding sekarang 62kg.dulu merentas desa dpt laah numb 7 CR7.
sekarang kena kejar dgn hanjing pun tak larat lari dah ..

 lepas habis je spm wehh ! panjang kan rambut lepastu perang kann. kau hadee ? 
HAHA :D

lepas je habis spm dulu sebok laah nk lepas gian pasal masa sekolah tak boleh
rambut panjang , tak boleh perak kan rambut. lepas spm habihh aa
jadi tak betul macam niee. tapi kejap je jadi mat saleh. lepas dpt kerja 7eleven 
im back to normal life :p

Terpaksa berambut pendek utk bekerja di 7eleven seri samudera,perak
gambar nie adalah gbr hari pertama aku berambut pendek.
tiada lagi rambut tutup tutup mata, mulanya aku tak selesa.
tapi lama2 rasa selesa dan senang jaga. ramai ckp aku sesuai berambut pendek 
sehingga lah sekarang :)



begitu begini lah cerita masa zaman belasan tahun dahulu, banyak lagi gambar tetapi yang ini sahaja lah yang dapat saya kongsi kan di enalamer.blogspot.com. bila tgk gambar gambar nie balik senyum lah sorang sorang. macam macam kenangan pahit manis yang aku lalui sepanjang kehidupan di alam kanak kanak ke zaman persekolahan seterusnya alam pekerjaa berbalik semula ke alam pengajian university bagi meningkat kan taraf hidup di dunia dan di akhirat. insyallah :)

Tuesday, 24 January 2012

aku rindu sayang kamu ;)

assalamualaikum ,
lama tak update blog , al maklum laah sudah berpunya takde sape nk baca blog kita dah.
kali nie nk cerita pasal girlfriend saya yang comey lotte tuu. firstly dia seorang yang baik , penyayang , manja and bestt laah dgn dia . masuk kepala and 1 kepala. HAHA xD

okay , post kali nie nk cerita laah sikit pasal girlfriend kita sorang niee.
yang kecik molek nie.

kiteorang kenal semester 2 haritu , masa aku tengah cari class kosong utk buat class ganti.
then nampak hasliza duduk dlm class tu , then tnya dia class nie kosong ke. dia kata tak. abis situ jelah.

then lepas je tgk dia , cem slalu pulak terserempak dengan dia dkt kolej. dkt ktm.
then  aku nampak dia dkt kantin , berani kan diri untuk minta numb ! HAHA
dia tak layan doe ! SIOT MALUUU -.-'

aku mengalah , and malas laah nk fikir dah.
lepas setengah jam tu , dia lalu depan class aku.
kali nie aku tekad utk panggil dia sampai dia LAYAN !
then aku panggil awak , awak , awak ? TAK LAYAN DOE !
aku geram , aku panggil , WOII  ! AKU PANGGIL KAU NIE. then dia dgn kawan dia tgk :D
tudung kuning tuu , sini jap .  kau boleh masuk class aku kata dkt kawan dia. HAHA
then mula laah mengayat, ada numb bagai sume laah kan. GENTLE TAK ? SO HASILNYA ;)
puiiihhh ! jiwang pulakk . so now nie laah gbr kiteorang. banyak lagi tapi korang tale tgk banyak2. sikit2 sudah lahh.


GAMBAR KITEORANG MASA FIRST DATE DULU :)
ILOVEYOU LAAH.




COMEL KAN MINIMOUSE SAYE :p



gambar kiteorang dekat kolej ;)




baru abis clas
HASLIZA AMBIL KAN GAMBAR NI COMOT KAN ;)


KENA SKODENG DENGAN ADIB NADZIM. HAHA
time nie tga GAP tade class . so lepak lah dengan dia.
minta dia bawa kan air minuman tapi selalu abis sebab akak angkat dia bedal awal2.
then , kita dah bagitahu dia , lepas nie air dia, share dgn BIE je. klu share dgn orang lain nt 
kena HIV . dia takut , then dia kata naak share dgn BIE sorang je. HAHA :D


comel kan dia bila bertudung ;)

this month boleh kata everyweek pegi rumah dia , join family dia sembang sembang . makan2 .
family dia baik semuanya tau.
mama dia 
especially sebab mama dia baik tauu 
haritu mama dia pergi dusun durian sbb dia tahu kita nie suka durian . 20biji durian disumbatkan dalam bonet kereta kancil kite tuu.
sampai demam laah makan durian , next week datang pulak . tanya ada durian lagi tak macek. macek kata takde . semua dah buat tempoyak. nk ke ? 

tempoyak pun kita rembat ! HAHA XD

dalam peti ais ruma sewa dkt poly , tak masak pun lagi . taktahu nk masak cemana.




semalam pulak , masa nk ambil dia balik kolej , lepak rumah hasliza kejap sebab mama hasliza nk jahit kan baju dia. then teman adik2 dia pergi pasar malam . beli ayam uncle bob , makan dkt rumah dia. sedap :p
smalam jgk 24.1.12 mama dia bagi buah pulasan 1 beg plastik. kalau pegi rumah hasliza mesti mama dia bagi sumting utk bawa balik ke rumah sewa. haih segan nya laah. baik kan mama dia macam dia jgk ;)


btw you're the best hasliza . iloveyousomuch <3

Monday, 5 December 2011

CUTI SEMESTER DI BANGI !

lama gila tak update blog, saya student kann . busy dengan class petang training hoki. nak update blog tapi cem busy sikit lah. takde masa yg sesuai bagi aku blog nie tempat aku bercerita selain kawan2. so share dgn korang smua yg terbaca blog kita nie. okay sekarang baru laah rasa free sikit. boleh laah bercerita.


LAST PAPER FINAL EXAM 24/10/11 microeconomic , abis paper pukul 4ptg terus pegi rumah hasliza girlfriend kita laah. haha. packing barang2 dia, masa packing barang2 dia boleh pulak kitaorg gaduh sebab barang dia banyak cem ta muat lah naik kereta kancil aku tu. aku kata muat , dia kata TAK -.-''
dia suruh aku balik bangi dulu then nak suruh kak aisyah ' kakak ipar ' ambil dia ngn barang2 dia esk tu. MEMANG TAK lah kan nak tinggal dia sorang2 dkt rumah. rumah 2tingkat pulak kann. selalu aku ada teman kan dia , tapi haritu dia suruh aku balik bangi dlu. err tak tak . awak tu perempuan. so kiteorg cem gaduh laah kann. err dengan lappy aku lagu hindustan bergema satu ruma. memang cem err tale cita lebih2 nie okay .

25/11/2011 sampai bangi dalam pukul 4 pagi , jumpa kawan sume nk bercerita , lama kan tak datang bangi. then cerita tak sedih ada cerita sedih ada. so terima jelah , lepas dgr cerita sedih charge lappy terbakar ! walawehh , wa baru je na update blog malam tu. dah la dgr cerita sedih lepas tu charge lappy meletup. dugaan betul laah , sminggu tak buka lappy sumpah rindu haih -.-

okay 2,3 hari lepak lepak kan bosan duduk rumah. pegi laah minta keje dkt esso bangi . interview 3hari lepas tu. DAPAT dohhh . tapi aku tak pegi punn. malas gila kott -.-'
masa study tertunggu tunggu hari cuti semester, bila dah cuti bosan pulak. selama dkt bangi byk kenangan suka duka dengan budak2 rumah dekat bangi nie. btw aku happy dengan korang, even susah macam mana pun kita tetap ta separate. tak penting kan diri TAK KUTUK BELAKANG. terkutuk tu halal jelah kann.

six people housemate at bangi :)


abang sulung jatuh kepada harry ritter blood ! :D



abang kedua: Muhammad fawwaz :)


arab abg ketigak :)


muhd farhan kawan dari form3 sekolah menengah sampai sekarang
kawan terbaik


faizal fauzi abang muscle 


nadzmi khairuddin atau jemek +-+



im enal amer adik bongsu degil na mampuiihh HAHA



so , dorang nie lah yang selalu aku lepak dekat bangi.
sepanjang cuti sem nie melepak jelah dengan budak budak nie.

banyak lagi cerita , tapi malas na cerita lebih lebih , nanti ada yang terasa hati or sakit hati dengan kita. saya tak suka gaduh gaduh nie. lagi lagi pasal benda kecil cemnie. manusia pasal terasa pun boleh gaduh kalau korang nak tahu. so sampai sini jelah eh. thanks stalk :D


Wednesday, 12 October 2011

tiga hari ! majlis sukan politeknik MSP di seremban :)

hari khamis jam 5.30p.m kami bertolak dari politeknik ke seremban , dalam pukul 8.00pm kami sampai seremban. seterusnya kami ke kedai makan berdekatan dengan stadium, bg memudahkan lecturer kami pergi meeting pasal jadual perlawanan pada pukul 9.00pm. setelah selesai smua dalam pukul 10.00pm kami bertolak ke hostel D ARK senawang.

pagi tu awal2 pagi kami bangun utk ke stadium training hoki. then nie gbr pertama , exclusive hanya di blog :D

hari jumaat : 8.00AM


gbr kedua bersiap untuk turun training :D

haa tudeaaa !


okayy , dua tu jelaah gbr masa hari pertama di stadium hoki seremban, then turun training. pehh , hitam muka lahh kan training pagi2 smpi pukul 11. tapi takpelahh , bukan selalu pun nk kena panas. sekali sekala :)
then, abis training. kiteorang balik semula ke hostel , makan laah dkt kedai makan dkt bawah hostel tuu. hostel dia cem ruma kedai aw. sbb tu ada restoran dkt bawah hostel tuu. makan2 dkt situu. balik hostel then tido. masa tido dorang main amik amik gbr pulakk.

nak tgk ? err taya kott.
                                                                             HODOH !

jam 3.30Pm kiteorang bertolak dari hostel ke stadium , first game niee ! hee :)

haa . gbr nie first game before na lawan dengan politeknik muadzam shah !



gbr pasukan hoki politeknik sultan azlan shah !
mana 1 saya ?! :D

angel :)
gambar yang atas nie before lawan politeknik muadzam shah.
kami menang 2 gol berbalas 0 :)



hari sabtu pulak. 8.00AM

kami bangun pagi2 pukul 6.00AM. siap siap sume. dalam pukul 6.30AM keluar dari hostel untuk ke stadium !

OMG ! SANDLE LINE7 aku ! hilangg ! bukan slipper aku je yang hilang. tapi semua sliper player hoki PSAS hilang ! WTF kan pencurik tuu. sliper pun nak curik. oleh sebab tade sliper. kiteorg berkaki ayam ke stadium. 
sape laah sabotaj kitorg. dah macam orang asli dah jalan ramai2 tak pakai sliper  -.-''


okayy , game nie kiteorg menang 3 berbalas 1 ! dengan politeknik port dickson !
tgk tuu ! sempat lagi peace , haha. mmg game nie cem tade ape2 je. tak nervous langsung :D
abis game nie kiteorg pergi kedai runcit abah. beli sliper jamban. sliper aku warna pink ! haha
guna duit elaun. tapi sayang gila kott dkt sandle tuu. sbb simple tp kemas .

haa , warna pink tu sliper baru akuu ! beli dkt kedai runcit abah. di senawang, seremban. jgn curik lagi.
nt aku buat cem gbr dkt bawah nieee.


takkan laah nak kena buat macam niee kann, sabar jelahh . pencuri sandle kau akan terima balasannya nt :(

huhh ! takpelaah kann ujian bak kata cik rohaida lecturer saya :')
hari ahad : 8.00 pagi :)

semi final dengan politeknik tuanku sultanah bahiyah, kedah ! kami menang 1-0. fuhh . susah betul nak menang dgn team niee. kuat semacam doee.
masa bertolak tu ada budak2 pengakap. sekolah rendah . salam kiteorg macam laah kiteorg nie artis. HAHA haaa , nie gbr budak2 tuu. tak cukup dkt luar bas. dkt dalam bus pun still bagi sokongan dkt kiteorg. thanks adik2 xD

yang adik hujung sbelah kiri sekali tu siap tadah tangan doakan kami. gigi dia tade sangat. comell :D


tu laah budak budaknyaa . comel bukan xD

final game pukul 5.30petang 

stretching

final game kalah 1-0 dengan politeknik kota bahru, kelantan.
so, team politeknik sultan azlan shah kami dapat no.2 :)

lepas abis game,balik hostel then siap2 sebab cik rohaida cakap, dapat masuk final. cik belanja 
NASI ARAB !

NASI ARAB DAMSYIK

seriously sumpah sedap !!
berkali kali tambah bagai na pecah perut pun still rasa nk tambah lagi. haha xD


haa , yang tolong cuba na suap kan saya tu cik betty :)


baju biru niee cik rohaida

memang berpuas hati sangat laah makan dekat NASI ARAB DAMSYIK nie. walaupun mahal, tapi nasi dia , ayam dia, kuah dia air dia. perfect ! memang sedap. nasi dia panjaaannng :D
biasa laah beras TAJ MAHAL, kalau ada rezeki memang nak datang lagii makan dkt sni. jum laah sape2 xD


begitu laah cerita aku selama 3hari di seremban. suka dan duka. hilang kasut. kalah menang sume jadi kenangankuu. tak bole bla ayatt. tapi memang best laah kaan dkt sana. and oleh sebab menang team kiteorg layak ke divisyen1 and bulan 12 akan ke JOHOR BAHRU , tunggu yea orang johor . masak sedap2 :D

and lastly ! thanks stalker xD

Saturday, 8 October 2011

fakes :)

assalamualaikum,
post kali nie pasal fake okayy. haa . korang sendiri pun tahu mcmana orang fakes and orang tak fakes. dari wall dia pun kita dah bole npk dia fakes ke tak. dkt wall dia takde punn friend or kawan dia yg wall dgn dia ajak pegi jumpa di mana2 or event apa2. korang faham kann, ape yg aku maksud kan nie?  semua tu takde! so boleh npk dia fakes dkt situu. setakat hari2 kau updates status pasal kau buat keje then tade org coment cem mmbe kau sendiri yg keje ngn kau pun tak coment. npk sgt laah kau fakes lagii.



okay, yang kedua npk sangat kau fake gbr kau sikit sangat . dah gbr gegirl or boboy dari negara mana laah kau bedal. asal npk muka cem melayu plus handsome. memang kau ambil buat Default picture kau en. nak kata kau pandai tipu orang memang korang pandai, tapi dengan aku tak kott. setakat niee five people dah terkantoi fake dgn aku setelah aku korek korek sume. so takpayah laah nk kawan dengan aku kalau korang fake. benci doe kene tipuu. sape tak benci ditipuu en. aku memang tak suka ditipu dari segi ape punn.

so bagi gadis gadis yang fake diluar sana yang add aku tuu enn. baik korang  cancel request jelahh. and bg korang yg tga fake and sedar diri tu fake and still ada dlm friend facebook , twitter cepat cepat lah unfriend dgn aku. atleast kau yg undur diri before aku remove kauu. sbb aku tak mara korang fake sbb korang mmg mcm tuu, nk letak gbr sendiri ''malu'' err tak baik lahh kann na kata lebih2. sendiri ingat sendiri faham , . tp kenapa nk malu dgn wajah sendiri. kalau malu, jgn laa berkecimpong dlm arena sosial IT nie laah kawan . aku buat facebook sbb na jumpa balik kawan2 lama aku. bukan na jumpa orang fake cem kau lahh sayangg. so , kalau na boyfriend ke ape. biar jumpa dpn2 bukan facebook. kalau dkt facebook pun , deal utk berjumpa supaya tak tersangkut dgn minah2 fake . err menyampah sampah aku doe ngn korang niee. bukan sorang dua kantoi fake ngn aku. banyak kott. so aku ta larat laa na marah2 . renung renung kan dan selamat beramal :)

Friday, 30 September 2011

POLIS BANTUAN ! grr

5.30P.m aku parking line kuning di ktm tanjung malim , datang laah seorang pacek tua na mampus sound aku, kau tak amik lesen ke, dkt sni takleh parking. then aku jawab sukahati aku laah kereta aku. then dia masuk kereta. aku pun masuk lah kereta.

 then dia cem tunjuk tangan apetah cem tak puas hati dengan aku. aku pun keluar laah kereta, aku ckp laa ape yang kau tak puas hati lagi ! saman aku bayar laah wehh ! then dia kata okay. tggu aku pggl polis. aku ckp panggil laah. dia panggil laah polis bantuan yang ada dkt ktm tga kutip tiket,


NAK DIJADIKAN CERITA !  polis nie datang dkt aku macam samseng jalanan terus sound aku maki aku minta lesen. fuhh . gengster tuu. wa sudah panas doee then terus bla masuk bilik dia. dlm 3minit dia tak keluar dari bilik dia, aku pun masuk laah bilik dia !
aku   : bro, lesen ic aku mana ?
polis  : kau duduk dulu.
aku   : aku taknak duduk. kau bleh buat ape.
polis : kau duduk aku cakap !
aku  : aku kata taknak , taknak laah pehal nk paksa2 aku niee. bg balik lesen dgn ic aku !
polis : "jeritan sekuat hati sambil tumbuk meja" kau apehal kurang ajar niee ?!!!
aku  : bro ! kalau berani tumbuk aku laah ! kau dah jatuh kan air muka aku maruah aku depan orang ramai     kau nak aku hormat kauu .pegi mampus lah !! aku terus bla pggl kawan aku 'paan' then aku masuk balik dlm office dia.
aku : wehh polis ! kau nk saman , saman laah cepat ! aku nk balik kampung dah niee. setakat seratus dua geli2 laah doe na bayar. (saje nk bagi dia panas dah menyampah sampah aku tgk polis tu) grr -.-'
polis : ''call sape ntah ''  kau buat saman parking. RM100.
aku : kau nie memang polis takde adab !
polis : merenung tajam ke mata kuu. grr -.-
aku : kau jerit jerit dkt luar smua org tgk aku doe ! beradab sikit. nk saman, saman jelaah. takpayah nk jerit2. org lain kena saman jgk tp takde jerit2 macam kau ! lain kali beradab sikit. jgn igt kau polis kau boleh buat sesuka hati !
polis : Ooo ! ko pikir malu maruah kau jelahh !
aku : ehh , kau yang maki akuu ? maruah kau pulak jatuhh ? (ketawa sinis) -.-'
polis : bayar RM100 then aku bg balik lesen dgn ic kau.
aku : bagi balik lesen dengan ic aku laah wehh. aku cakap elok2 niee.
dah berapa kali aku mintak niee. takan kau nk suruh aku melutut dkt kaki kau baru kau bagi lesen dgn ic aku?
memang takk laah. cpt , lesen ic aku.
polis :diam jee.
aku : kau amik lesen aku, kau buat perkasam ye dokk . bodo ! aku terus bla dari situ dah terus balik ke seri manjung tanpa lesen dan ic dengan hati yang panas. grr -.-''

polis bantuan hoii. tolong laah hormat sikit orang awam. maaf sebab kurang ajar dengan kau, memang aku dah panas gila babik tgk muka kau smlm. kalau kau debik aku smalam . memang sumpah aku takkan mengalah even ape pun jadi. kalau pun aku kena belasah dengan kau. tapi aku sumpah aku takan mengalah. selagi aku boleh bangun , aku takan kalah ! tapi nasib semalam kau tak terima cabaran untuk tumbuk aku.
kau pun dah dua dlm 30an je aku tgk, bwk2 bertaubat tak lama lagi na mampus dah kann.
lesen ngn ic aku tu nanti kalau rasa dah bosan pegang. bagi laah balik ehh. ee panas aku ngn kau ! bodoh !

Thursday, 8 September 2011

lawatan sambil belajar di karangkraf, shah alam.

assalamualaikum pembuka bicara. cewaahh . haa niee na habaq maii niey kali kedua chek update blog.
sorry yee sy bukan laah kaki bercerita sangat na update hari2 dkt blog. cem susah je. tp nie pun sbb dah bosan sgt tgk blog mcm niee je . so, ape salah nya update blog bg korang yangg suka stalker aku tu tahu ape yang aku dah buat and akan buat esk lusa dan selamanyaa :)


huh , gbr nie masa kiteorg baru sampai and tga jalan nk pegi dkt office karangkraf. menuju kejayaan :)
fyi , nie rey ban aku tahuu. baru beli and first time cuba utk pakai. org kata okay . so layan jelaah. aku pakai pun time na drive je. sebab panas and silau kann. so layan jelah rey ban niee . hee
okay . balik kepada cerita lawatan tu haa.

07/07/2011 semalam laah aku pergi karangkraf.. bestt jgk laah tp lenguh kaki berjalan dkt dalam office , kilang . besar jgk lah. tak larat na jelajah. kiteorg dpt malajah free. G3 , REMAJA , YEZZ dan majalah KLIK.


okay , gbr nie pulak dkt sebelah karangkraf mall. dari kiri farisz. housemate aku. sape nak ? angkat tangan !haha. . yang sebelah aku tu name dia adib nadzim. dia adalah orang yang terbaik jgk dkt class aku tuu. hati dia mulia bebs. baik ahh kalau jadi kawan korang. 'introduce kawan2 :)


dari pagi kiteorg ta makan ape2 lapar. nasib laah dorang sedia kan makanan.
mee goreng dgn karipap :D


hah , TUDEAAA heh makan dekat meja VIP pulak, yang tudung merah tu lecturer pengiring. single lagi bebs. nak tak ? haha . sukasukihati je nk bagi cemtu jee. ngorat dlu laa . sbelah tu nama dia farid housemate aku. mahal disisi perempuan. dia ketua rombongan.kerusi kosong tu kerusi kakitangan karangkraf tga on the phone dgn sape tahh.sorang je yang jadi apetaah na panggil. 'penerangan'' eh ?

gbr atas tu namanya faris, housemate aku jgk. paling handsome dalam class aku. ramai gegirl puji puji dia :D
selepas makan makan tu kiteorg shoping buku buku majalah yang ada dkt karangkraf mall tu.

abis je shoping bas politeknik pun sampai untuk ambil kiteorg untuk ke bukit beruntung kilang keropok lekor.

sampai je dkt situ kami diberi penerangan then dia suruh pakai cemtuu . kelakar doe. tapi lame2 dah biasa sbb smua kena pakai. haha :D


haa , TUDEEAAA . budak budak class smua kena pakai. berbau sikit laah tempat niee yelaah tempat proses ikan kann. dekat situ dorang bgtahu cemana na buat keropok lekor sume. dorang bagi makan otak otak free. sedap jgk . dah abis je cakap2 sume dorang bg cenderahati. keropok ikan. yang goreng jadi besar tuu. sedap baru je petang tadi goreng.
so lepas abis je lawatan terakhir niee. kiteorg balik politeknik sampai tepat jam 5 petang.

today 08/09/2011 aku tak pegi class AKPK dgn ENTREPRENEURSHIP sebab penat sangat. aku tahu kawan2 yang lain pun penat. tp sedang mamai diulik mimpi aku tak sedar jam hp bunyik sume. roomate aku muzammil pun syiook je tido. layan jelah . pukul 11 baru bangun. so today aku tak pergi class :D

so itu sahaja laah cerita yang aku boleh cerita dkt blogger aku niee.
susah jgk update blog. tp best masa menaip dan bercerita sumee. bestt.
 akhir kata thank you sebab sudi stalker enal.
enjoy it :)